Marias väg till Paralympics

Här kommer ni att få följa en elitidrottare i världsklass på hennes väg till Paralympics i Tokyo 2021. Med stora meriter i bagaget och många timmars träning håller Maria största fokus på det stora målet i slutet av sommaren!


2021-04-18

I onsdags var det äntligen dags att åka till Göteborg på träningsläger. Jag och min landslagskompis var så taggade på att träna mot varandra som vi inte hade gjort sen september, men glädjen varade bara en timme för då skedde en olycka med min kompis assistent. Från början trodde ingen att det var så allvarligt, men han slog i huvudet så illa så det  blev hjärnskakning. Min landslagskompis hade bara med sig en assistent så han fick åka hem igen. Jag tyckte så synd om honom och hans assistent. Då kom nästa fråga. Skulle mamma och jag stanna kvar och träna själva eller åka hem och träna på hemmaplan? Vi diskuterade fram och tillbaka och ringde vår förbundskapten i England och berättade vad som hade hänt. Vi kom fram till att mamma och jag skulle stanna kvar för där hade vi ju allt och behöver överhuvudtaget inte tänka på något annat än träning.

Det var bästa beslutet för under torsdag till söndag har vi tränat hela dagarna och bara gått upp i restaurangen och fått maten serverad. Det är lyx 😊 Och skönt att slippa min lägenhet några dagar haha! Det har gått jättebra med övningarna som jag har gjort. I fredags skulle vi egentligen spelat lag och tränat kommunikation vilket vi inte kunde,, men jag låtsades att jag hade en medspelare som jag pratade med haha😊 Det gäller att tänka om 😊 Min förbundskapten tyckte att jag skulle ringa min andra lagkompis som precis har tagit en time-out från landslaget och fråga om han ville komma och spela match mot mig. Han bor nära Göteborg så igår kom han så vi spelade matcher hela dagen, vilket var så KUL 😊😊 Det var riktigt kul och bra och jag är så glad och tacksam att han kunde rycka in 😊 Tack! Idag har jag tränat själv, men det har gått jättebra! Även om träningslägret inte riktigt blev som vi hade tänkt oss blev det jättebra och jag är jättenöjd med de här dagarna 😊😊

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


2021-04-07

Idag blev det en löptur på Vallen i det underbara vårvädret 😊😊 Gick mycket bra för jag förbättrade tiden och det är alltid kul 😊 Om en vecka åker jag till Göteborg på träningsläger och det ska bli så kul! Jag LÄNGTAR!

 

 


2021-03-30

Hej!

Jag heter Maria Bjurström och jag är 28år. Jag har en cp-skada från födseln som gör att min kropp inte vill som jag vill, men det har aldrig hindrat mig från att göra det som jag vill. Idag lever jag mitt drömliv och är elitidrottare och spelar boccia på heltid. Boccia är nästan som boule, men man spelar med läderbollar inomhus istället. Eftersom jag har så dålig motorik i mina armar kan jag inte kasta bollarna utan använder en ränna som jag släpper bollen med.

Jag gjorde mitt första riktiga mästerskap 2013 som var EM i Portugal så sen dess har jag varit med i landslaget. Det har blivit ett antal EM, VM, Världscuper och regionala europeiska tävlingar. År 2016 fick jag representera Sverige i Paralympics i Rio vilket var den bästa upplevelsen i mitt liv. Jag överträffade alla förväntningar då jag slutade 8a. Nu  är  jag även klar för Paralympics i Tokyo i sommar så nu tränar jag för fullt och det är jättekul! Väl i Tokyo hoppas jag att det går lika bra som i Rio! Det skulle vara så häftigt! För att ligga på den nivån som jag gör krävs oerhört mycket träning. Jag tränar boccia  5-6 pass i veckan, där varje pass är 3 timmar långa, och 3 fyspass. På den här sidan får ni följa med mig på min resa som elitidrottare 😊

Mina främsta meriter: 8a på Paralympics i Rio. Två guld på regionala europeiska tävlingar. SM-GULD 2018.

Mitt mål i karriären: Någon gång vill jag  ta medalj på  ett stort mästerskap som EM, VM, Världscup och Paralympics.

Kontakta oss gärna! Vi lyssnar på dina tankar och synpunkter.

Lämna synpunkter
Hitta kontaktuppgifter