Marias väg till Paralympics

Här kommer ni att få följa en elitidrottare i världsklass på hennes väg till nästa Paralympics. Med stora meriter i bagaget och många timmars träning håller Maria största fokus på det stora målet!


2021-10-17

Då har man varit en sväng i Göteborg också på tävling 😊 Tävlingen började igår med gruppspel och jag hade tre stycken i min grupp. Min första gruppspelsmatch var mot min klubbkompis från Linköping som jag vann över. Nästa match mötte jag en från Göteborg så där vann jag också. Sista matchen spelade jag mot en norrman och vi är nästan lika bra så den matchen var jämn. Jämna matcher älskar jag på svenska tävlingar för då får jag verkligen göra mitt yttersta och utvecklas 😊 Jag vann matchen och blev gruppetta.

 

I morse spelade jag semifinal mot min landslagskompis. Som vanligt var den oerhört jämn, men den här gången vann han med några bollar. Det var inte den bästa matchen som jag har spelat i mina dagar för bollarna gick inte riktigt dit jag ville även om jag kompenserade. Jag fick spela om bronset mot en annan norrman. Jag fick byta bana och direkt såg jag att jag inte kan spela som jag brukar för rakt framför mig var det ett lock i golvet. Vi bocciaspelare gillar inte när det är något i golvet för då kan bollarna byta riktning. Bara byta taktik och den funkade riktigt bra så jag vann och tog hem bronset,  vilket känns bra 😊 Överlag är jag nöjd med helgen för jag har spelat på alla mina positioner och sett att de funkar bra allihopa 😊

På en vecka har jag hunnit med två tävlingar och ett träningsläger så nu känns det haha 😊 Imorgon tänker jag faktiskt ta sovmorgon 😊😊  Om en och en halv vecka åker jag till Göteborg igen på träningsläger 😊

 


 

2021-10-11

SM-GULD SM-GULD SM-GULD 😊😊😊

Precis hemkommen från SM i Uppsala 😊 Igår var det individuellt spel och då hade jag en tjej från Stockholm och en kille från Göteborg i min grupp. Tyvärr var det bara sju spelare anmälda så lite tråkigt, men jag vann min grupp precis enligt plan och fick möta en annan från Stockholm i semifinalen som jag också vann, planen höll. Final mot min landslagskompis som vår plan var 😊 Allt i mitt spel fungerade som det skulle så jag vann 😊😊 Det känns så himla bra!

Igår var det lag-SM och det är den enda tävlingen i Sverige som vi spelar lag. Det gick också bra. Det var bara två lag anmälda, Stockholm och vi från Linköping så vi skulle möta varandra tre gånger. Vår första match var jättebra för där vann vi stort så jag tänkte att vi måste vinna nästa match också för då skulle vi ta hem guldet. Den matchen var betydligt jämnare och slutade lika så det blev en skiljeomgång. Den var också väldigt jämn, men vi från Linköping lyckades vinna 😊😊

Två guld i helgen. Det känns mycket bra och det bästa av allt var att mitt spel flöt på från början till slut. För några år sedan hade jag ett hjärnspöke över SM för jag misslyckades alltid, men det är nog borta nu haha 😊😊

Nu tyckte mamma att vi skulle fira med räkmacka MUMS 😊 Imorgon är det träning igen 😊 Och på torsdag och fredag är det träningsläger och på lördag åker jag till Göteborg på tävling igen så jag vet vad jag gör i veckan 😊😊

 


 

2021-09-26

 

I veckan började jag att träna igen efter semestern, vilket kändes jättebra 😊😊 Det skulle egentligen ha varit tävling i helgen,  men den blev inställd så i lördags var det min vilodag så jag följde med mamma och pappa till stugan. Underbart väder 😊 Det är så underbart att vara därute 😊 Om två veckor är det SM så nu tränar jag för det och sen rullar det på med träningsläger och en tävling i Göteborg innan det är dags för EM i Spanien i november 😊

 

 

 

 

 


2021-07-26

Precis hemkommen från träningsläger i Göteborg 😊 Det var sista lägret innan Tokyo så det blev en riktigt genomkörare 😊 Mamma och jag är så glada för precis innan vi åkte till Göteborg i onsdags fick vi en manual på väldigt många sidor på corona-regler om vad som gäller på spelplanen i Tokyo. Vi kan säga att det har tillkommit en hel del saker som vi måste tänka på utöver själva spelet. Vi är glada att vi fick manualen innan träningslägret så att vi kunde öva på det. Nu sitter det, men det känns väldigt konstigt, men lika för alla 😊 Bara gilla läget och göra sitt bästa!

 

Under de här fyra dagarna har jag och min landslagskompis spelat tolv matcher som har varit väldigt jämna. Superbra träning inför det som kommer om en månad 😊 Jag är jättenöjd med mitt spel så nu är det bara att glida på och köra det sista racet fram till Tokyo 😊 Jag tror att mamma är tröttare än mig för jag har kört hårt med henne på spelplanen haha😊 Hon har inget stillasittande jobb iallafall haha 😊 Nu längtar jag bara tills jag ska starta i Tokyo 😊😊


 

2021-07-04

Då har man varit i Göteborg på träningsläger igen 😊 Jag börjar känna mig riktigt hemmastadd i den arenan haha😊 Den här gången hade vi lägret fem dagar istället för fyra för egentligen skulle Polen ha kommit och sparrat mot oss, men eftersom det är Corona var de tvungna att sitta i karantän en vecka när de kom till Sverige innan lägret började och det funkade ju inte så det fick bli jag och min landslagskompis.

Under de här dagarna har vi spelat fjorton matcher så mycket matchträning har det blivit, men det är det jag behöver mest inför Tokyo. Så många bra matcher har det blivit blandat med enstaka övningar. Vi har tränat från nio på morgonen till fem på kvällen så ett lyxliv 😊 Nu känns det att det har varit full rulle några dagar så nu blir det sängen för imorgon åker jag till Stockholm för att få kläderna som jag ska åka i till Tokyo 😊 Nu börjar mitt älskade liv där jag kan börja åka igen 😊 Och om två och en halv vecka är det dags för träningsläger igen 😊

Det var en liten uppdatering från mig! Ha det så bra så hörs vi snart igen!

 

 

 

 

 

 

 

 


 

2021-06-13

Då har man varit i Göteborg på träningsläger igen i 4 dagar som har gått riktigt bra 😊 Fokuset de här dagarna var att spela så mycket match som möjligt. Eftersom jag och min landslagskompis alltid tränar själva hemma är det matchträning vi behöver ha. På fyra dagar har vi spelat tolv matcher som jag är jättenöjd med 😊 Eftersom vi är lika bra har det varit väldigt jämna matcher där vi båda har fått göra vårt yttersta för att vinna mot varandra, vilket är väldigt bra träning inför Tokyo! Jag har också fått träna på värme för i hallen var det så himla varmt, men det är positivt inför Tokyo 😊

Jag är supernöjd med de här dagarna för det har gått  riktigt bra 😊 Nu får bollarna och jag vila några dagar och njuta lite av det underbara vädret 😊🌞 Sen är det bara att gasa igen och om två veckor är det träningsläger igen 😊

Det var en liten uppdatering från mig! Ha det så bra så hörs vi snart igen!

Med vänliga hälsningar Maria Bjurström

 

 

 

 

 

 

 


 

2021-06-04

Idag blev det Anna från kontoret som fick rycka in och köra  ett fyspass med mig 😊 Det gick jättebra!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


2021-04-18

I onsdags var det äntligen dags att åka till Göteborg på träningsläger. Jag och min landslagskompis var så taggade på att träna mot varandra som vi inte hade gjort sen september, men glädjen varade bara en timme för då skedde en olycka med min kompis assistent. Från början trodde ingen att det var så allvarligt, men han slog i huvudet så illa så det  blev hjärnskakning. Min landslagskompis hade bara med sig en assistent så han fick åka hem igen. Jag tyckte så synd om honom och hans assistent. Då kom nästa fråga. Skulle mamma och jag stanna kvar och träna själva eller åka hem och träna på hemmaplan? Vi diskuterade fram och tillbaka och ringde vår förbundskapten i England och berättade vad som hade hänt. Vi kom fram till att mamma och jag skulle stanna kvar för där hade vi ju allt och behöver överhuvudtaget inte tänka på något annat än träning.

Det var bästa beslutet för under torsdag till söndag har vi tränat hela dagarna och bara gått upp i restaurangen och fått maten serverad. Det är lyx 😊 Och skönt att slippa min lägenhet några dagar haha! Det har gått jättebra med övningarna som jag har gjort. I fredags skulle vi egentligen spelat lag och tränat kommunikation vilket vi inte kunde,, men jag låtsades att jag hade en medspelare som jag pratade med haha😊 Det gäller att tänka om 😊 Min förbundskapten tyckte att jag skulle ringa min andra lagkompis som precis har tagit en time-out från landslaget och fråga om han ville komma och spela match mot mig. Han bor nära Göteborg så igår kom han så vi spelade matcher hela dagen, vilket var så KUL 😊😊 Det var riktigt kul och bra och jag är så glad och tacksam att han kunde rycka in 😊 Tack! Idag har jag tränat själv, men det har gått jättebra! Även om träningslägret inte riktigt blev som vi hade tänkt oss blev det jättebra och jag är jättenöjd med de här dagarna 😊😊

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


2021-04-07

Idag blev det en löptur på Vallen i det underbara vårvädret 😊😊 Gick mycket bra för jag förbättrade tiden och det är alltid kul 😊 Om en vecka åker jag till Göteborg på träningsläger och det ska bli så kul! Jag LÄNGTAR!

 

 


2021-03-30

Hej!

Jag heter Maria Bjurström och jag är 28år. Jag har en cp-skada från födseln som gör att min kropp inte vill som jag vill, men det har aldrig hindrat mig från att göra det som jag vill. Idag lever jag mitt drömliv och är elitidrottare och spelar boccia på heltid. Boccia är nästan som boule, men man spelar med läderbollar inomhus istället. Eftersom jag har så dålig motorik i mina armar kan jag inte kasta bollarna utan använder en ränna som jag släpper bollen med.

Jag gjorde mitt första riktiga mästerskap 2013 som var EM i Portugal så sen dess har jag varit med i landslaget. Det har blivit ett antal EM, VM, Världscuper och regionala europeiska tävlingar. År 2016 fick jag representera Sverige i Paralympics i Rio vilket var den bästa upplevelsen i mitt liv. Jag överträffade alla förväntningar då jag slutade 8a. Nu  är  jag även klar för Paralympics i Tokyo i sommar så nu tränar jag för fullt och det är jättekul! Väl i Tokyo hoppas jag att det går lika bra som i Rio! Det skulle vara så häftigt! För att ligga på den nivån som jag gör krävs oerhört mycket träning. Jag tränar boccia  5-6 pass i veckan, där varje pass är 3 timmar långa, och 3 fyspass. På den här sidan får ni följa med mig på min resa som elitidrottare 😊

Mina främsta meriter: 8a på Paralympics i Rio. Två guld på regionala europeiska tävlingar. SM-GULD 2018.

Mitt mål i karriären: Någon gång vill jag  ta medalj på  ett stort mästerskap som EM, VM, Världscup och Paralympics.

Kontakta oss gärna! Vi lyssnar på dina tankar och synpunkter.

Lämna synpunkter
Hitta kontaktuppgifter