Daglig verksamhet
– självständighet genom kreativitet

Dagliga verksamheter inom Linköpings kommun

I Linköpings kommun tillämpas något som kallas Eget Val det innebär att du som har ett LSS-beslut om daglig verksamhet kan välja mellan många olika dagliga verksamheter. Du ska ha inflytande över både var du vill arbeta och vad du vill arbeta med. Du kan välja mellan de arbetsplatser som är godkända av Linköpings kommun.

LSS-lotsen kan hjälpa dig

LSS-lots finns för att hjälpa dig när du ska välja daglig verksamhet. LSS-lotsen arbetar på kommunen. LSS-lotsen kan ge dig information om vilka arbetsplatser du kan välja mellan. Innan du bestämmer dig kan du besöka olika arbetsplatser. Telefonnumret till LSS-lotsen är 013-205 773.

Eget val inom daglig verksamhet finns för att

 • Du ska få välja vad du vill arbeta med.
 • Du ska få större möjlighet att påverka.
 • Det ska skapas fler dagliga verksamheter att välja mellan

 

AGERA

AGERA ligger på Gesällgatan 5 i Linköping och vi arbetar med teater, konst, musik, glasfusing, keramik, pyssel och kreativt skrivande.

 

Detta kan du arbeta med på AGERA

Hos oss kan du ingå i en arbetsgrupp eller arbeta individuellt med dina arbetsuppgifter. Vi skapar grupperna utefter ditt och dina arbetskamraters intressen inom drama, konst och musik.

 

Vi har dagliga aktiviteter tillsammans som till exempel:

 • rörelse, dans och lek
 • skrivarverkstad- nyhetsblad, tidning, poesi, manus
 • avslappning och massage
 • motorik, balans och sinnesträning
 • karaoke, musikbingo och spel
 • experiment
 • studiebesök och utflykter
 • gruppstärkande aktiviteter

 

För oss på AGERA är det viktigt att du känner dig delaktig i ditt arbete så därför har vi personalmöten och planeringsmöten tillsammans varje vecka där vi tillsammans planerar innehållet i vår dagliga verksamhet.

 

Målgrupp

AGERA är till för dig som har förmåga att genomföra aktiviteter med stöd av personal. Vi individanpassar ditt stödbehov i möjligaste mån. AGERA är dock en större daglig verksamhet med mycket liv och rörelse så hög ljudvolym kan förekomma. Tillgång till eget rum finns inte.

 

Öppettider

Våra öppettider

Måndag-fredag (helgfria dagar) 8.15-15.45

 

Tillgänglighet och hjälpmedel

AGERA ligger på våning 2. Det finns hiss.

 

Arbetsmiljö

Vi planerar ditt arbete tillsammans så att du vet vad som ska hända och vad du ska arbeta med. Vi arbetar med lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik. Det innebär att vi ger dig som arbetar möjlighet till ökad självständighet, delaktighet och struktur under din arbetsdag.

 

Personalen

Personalen är utbildade inom pedagogik och vård och omsorg samt tecken som stöd. De arbetar med valmatta och kommunikationspass för att på bästa sätt kommunicera med dig.

Andra utbildningar som personalen har:

 • Hjärt- och lungräddning
 • Brandutbildning
 • Teaterpedagogutbildning

 

Ta sig till och från AGERA

För att ta sig till och från AGERA åker du färdtjänst. Åker du färdtjänst möter personalen upp vid färdtjänstbilen och när det är dags att åka hem väntar personal tillsammans med dig på färdtjänstbilen. Färdtjänstbilen stannar utanför porten in till AGERA. Det går också att åka buss till AGERA. Då får man ta buss 521/522 mot Ljungsbro, eller 520/621 mot Motala, och gå av vid hållplats Bergsrondellen. AGERA ligger cirka 500 m bort, på andra sidan stora vägen, det tar några minuter att gå dit.

 

Måltider

På morgonen bjuder AGERA på kaffe eller te till samlingen. Varje deltagare tar med lunch/matlåda samt mellis om man vill.

 

Ansöka om daglig verksamhet

För att arbeta på AGERA behöver du ett beslut om daglig verksamhet enligt Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Platserna på AGERA tillsätts i samråd med kommunens LSS-lots, så om du är intresserad av att arbeta på AGERA daglig verksamhet kan du höra av dig till LSS-lotsen eller till oss på Omsorgsgruppen. Du får gärna boka tid för studiebesök.

 

Kontaktuppgifter AGERA daglig verksamhet

 

Telefon: 070-874 45 80

 

E-post: agera2@omsorgsgruppen.se

 

 

Våra dagliga verksamheter

Wurzels daglig verksamhet Linköping

Under våren 2024 planerar vi för att återigen öppna dagliga verksamheten Wurzels, en daglig verksamhet på lantgård i Linghem!

Håll ögonen öppna här på hemsida och på våra sociala medier. Om allt går i lås så startar vi Wurzels dagliga verksamhet under 2024 i Linköping.

 

Kontaktuppgifter

,

Tel: 070-8115924

Jonny Håkansson

Ägare

Tel:
Mobil: 070-926 70 30

Jonny Håkansson

Ägare

Tel:
Mobil: 070-926 70 30

Caroline Andersson

Utvecklingsansvarig. Verksamhetschef - gruppbostad och daglig verksamhet Linköping

Tel:
Mobil: 070-811 59 24

Lisa Dahlberg

Koncernchef

Tel: 011-16 17 34
Mobil: 070-9298048
Visa mer Visa mindre

Kontakta oss gärna! Vi lyssnar på dina tankar och synpunkter.

Lämna synpunkter
Hitta kontaktuppgifter