Personlig assistans
– ett självständigare liv på dina villkor

Om Du har en omfattande funktionsnedsättning och inte själv klarar Din vardag kan Du ha rätt till personlig assistans. Att ha personlig assistans innebär att Du har en eller flera assistenter som hjälper Dig med saker Du själv inte klarar av på grund av din funktionsnedsättning. Syftet är att Du ska leva ett så självständigt liv som möjligt, på Dina villkor!

Ett av Sveriges mest erfarna assistansföretag

Omsorgsgruppen är ett privatägt bolag som har bedrivit personlig assistans sedan 1996. Vi har därför stor erfarenhet av vad som krävs av en assistansutförare och vi har vana av att arbeta med olika typer av funktionsnedsättningar. Vi arbetar nära våra kunder och strävar efter att ha kontor och samlingslokaler i närområdet av de orter som vi verkar.

Verksamhetscheferna har en viktig roll i din assistans

Våra verksamhetschefer inom personlig assistans brinner för sitt arbete och har en stor erfarenhet och kunskap om personlig assistans, ofta med egna erfarenheter. Det är de som samordnar assistansen kring Dig, allt från att hjälpa till att rekrytera nya assistenter, schemaläggning och tillsätta vikarier vid t ex sjukdom.

Som Din assistansanordnare tar vi ansvar för all administration och tar hela arbetsgivaransvaret med lönehantering, skatter och försäkringar, arbetsmiljöfrågor och utbildning till assistanspersonalen mm.

Men självklart så väljer du själv hur delaktig du vill vara kring din assistans.

Service och praktiska hjälpmedel

Omsorgsgruppen kan hjälpa Dig med LSS-lagen. Vi har god kompetens kring de lagar som styr rätten till assistentersättning; dvs lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade (LSS). Därtill erbjuder vi tillgång till en rad praktiska hjälpmedel, exempelvis handikappanpassad minibuss med elramp, upplevelserum och tillgång till bubbelbad, egen arbetsterapeut och samlingslokaler nära våra kunder.

 

 

Godkända från IVO

Och självklart har vi godkännande från IVO (Inspektionen för vård och omsorg) att bedriva personlig assistans och kollektivavtalsanslutna till Almega Vårdföretagarna.

Diana Al Sheik

Verksamhetschef personlig assistans Finspång

Tel:
Mobil: 070-257 25 50

Lisa Johansson

Verksamhetschef personlig assistans Norrköping/Finspång

Tel:
Mobil: 073-535 56 95

Lotta Eld

Områdeschef personlig assistans och verksamhetschef personlig assistans Linköping/Norrköping

Tel:
Mobil: 070-865 58 03

Är du intresserad av att bli kund hos oss?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig och berättar mer.

Kontakta oss gärna! Vi lyssnar på dina tankar och synpunkter.

Lämna synpunkter
Hitta kontaktuppgifter