Förändring av utskick av lönespecifikationer under maj månad 2018
Från och med den 25 maj träder den allmänna dataskyddsförordningen, GDPR, i kraft. Förordningen reglerar hur vi får hantera personuppgifter och innebär att vi inte längre kan skicka din lönespecifikation via mail.

Lönespecifikation genom den digitala brevlådan Kivra
Vi vill göra det enkelt för dig som medarbetare och skicka din lönespecifikation på ett säkert sätt digitalt. Därför väljer vi nu att skicka lönespecifikationerna via den digitala brevlådan Kivra, så att du kan ta emot och läsa din lönespecifikation var än du befinner dig. Förändringen kommer genomföras så att du kommer få din lönespecifikation via Kivra i maj.

Så fungerar Kivra
Med Kivra får du automatiskt din lönespecifikation från oss, samt vanlig post såsom årsbesked och fakturor från andra anslutna företag och myndigheter som du har en relation till, till din digitala postlåda. Varje gång du får ny post i Kivra får du en e-postavisering varpå du kan logga in och läsa din post. Alla brev lagras i Kivra så länge du vill och du kan använda Kivra på en dator, surfplatta eller smartphone via en webbläsare eller via iOS- och Android-appar.

Vad måste du göra
Registrera dig med mobilt bankID på www.kivra.com redan idag för att få din lönespecifikation digitalt i maj. Det är gratis, säkert och dessutom bra för miljön. Använder du redan Kivra kommer du framöver att få din lönespecifikation via Kivra utan att du behöver göra något.

Har du inte Mobilt BankID eller möjlighet att skaffa det
Då kan du aktivera Kivra med en aktiveringskod som skickas till din folkbokföringsadress för att kunna ta emot din lönespecifikation från oss. Tänk på att utan Mobilt BankID som inloggningsmetod kan du inte ta emot digital post från myndigheter såsom skatteverket.

Vill du inte ta emot digital post från alla andra anslutna avsändare
I Kivra kan du via inställningarna enkelt bestämma vilka avsändare som du vill ska fortsätta skicka vanlig post till din fysiska brevlåda.