Vi firar 25 år som företag!

Detta tänker vi fira genom en serie intervjuer av några av våra fantastiska medarbetare!


 

Här har vi Boel, en glädjespridande assistanskund!

 

 

Vem är du?

En 46 årig kvinna med CP-skada sedan födseln därav har jag haft assistans största delen av mitt liv. När jag gick i skolan hade jag elevassistent och speciallärare som hjälpte mig i skolan.  Gick i vanlig klass i hela grundskolan. Gick sedan en RH anpassad gymnasieutbildning motsvarande handel och kontor som var i Stockholm med lägre studietakt och mera insatser.  Bodde då på internat i veckorna och var hemma de flesta helgerna och alla lov. Från 1996 flyttade jag till egen lägenhet i Östra Ryd.  Har arbetat halvtid på Parasport Norrköping under 6-7 år men sedan 2012-13 har jag haft hel sjukersättning p.g.a. att mina armar och axlar krånglat i lite olika perioder. Mitt stora intresse är rullstolsdans. Har sedan 2007 tävlat en hel del i rullstolsbugg och korats till svensk mästare i detta 7 gånger.

 

Vilken koppling har du till Omsorgsgruppen?

Har sedan 2011 anlitat Omsorgsgruppen att vara utförare av min assistans och hjälpa mig med allt vad detta innebär.

Vad är det bästa med Omsorgsgruppen?

Att man alltid får vara delaktig i både anställningar, schemaläggning och andra praktiska göromål.  Jag tycker att personalen på kontoret är väldigt lyhörda både för brukare och assistenters önskemål.

Hur kommer det sig att du valde oss som företag?

Jag letade en del och funderade rätt mycket.  Jag känner Omsorgsgruppens ägare och min mamma har tidigare arbetat där, dock inte som assistent utan på ett av boendena. Vid flytten över till Omsorgsgruppen beslutade sig även alla mina dåvarande assistenter att följa med. En kvinna var då tyvärr sjukskriven och blev kvar på tidigare bolag.

 


 

Näst på tur har vi Christina, en anhörig som varit med ända sedan start!

 

 Vem är du?

Jag är en 77-årig före detta lågstadielärare, född och bosatt i Kolmården. Där har våra tre barn vuxit upp. Martin, som är kunden hos Omsorgsgruppen, är yngst av tre pojkar. Jag har varit skild sedan 1988, men har en god vänskapsrelation till tidigare maken. Jag är en aktiv person, fysiskt och i föreningslivet här i Kolmården. Jag är frisk, glad och tacksam för allt gott i livet.

 Vilken koppling har du till Omsorgsgruppen?

När Martin slutade särskolans yrkesträning som 19-åring, fick han en plats på Dalvikens DC, som just då flyttade till nya lokaler på Sandbyhov. Det var då en del av Norrköpings kommuns omsorg. Platschef var Johnny Håkansson. Verksamheten var bra för Martin och jag fann att Johnny var en person med varmt hjärta och goda idéer. Han samlade bra människor omkring sig i verksamheten och lyckades privatisera enheten till att bli Omsorgsgruppen. Sista åren på 90-talet började assistansreformen sjösättas. Med hjälp att Johnny och Anna Danielsson sökte vi och fick personlig assistans beviljad för Martin.

Vad är det bästa med Omsorgsgruppen?

Från 2001 har Martin kunnat bo i egen lägenhet och ha tillgång till god omsorg av personliga assistenter. Så har det fortsatt, och gör så ännu. Det har varit en resa med stegvisa förändringar av personal, schemaläggning och möjligheter. Men hela tiden har Omsorgsgruppen var pålitlig, professionell, ambitiös och lyhörd. Jag har alltid känt att Martins behov har stått i centrum och att jag har fått ha stort inflytande på alla viktiga beslut. Jag är nog den äldsta och nöjdaste kunden ni har!

 

 


 

Först ut har vi vår ägare, Jonny Håkansson!

 

Vem är du?

Jag heter Jonny Håkansson och är grundare av Omsorgsgruppen . Jag har arbetat på alla nivåer i företaget. Jag brukar hoppa in som vikarie i de olika verksamheterna vi har för att få kontakt med enheterna och då kan jag också känna av hur känslan är på enheten.

Jag är även engagerad i Parasport Norrköping där jag sitter som ordförande, stiftelsen Missmyra risten resurscentrum styrelse och i Melaflottens styrelse. Vi mina lediga stunder föredrar jag skogen, där jag jagar och fiskar. I vanliga fall arbetar jag som styrelseordförande för Omsorgsgruppen Holding AB som är moderföretaget.

Vad är det bästa med ditt arbete?

Det bästa med att driva Omsorgsgruppen är att det är ett omväxlande jobb och att man många gånger känner att man gör nytta. Det roligaste/mest tillfredställande jag vet är att se att vi gör skillnad i människors liv och att vi kan ge stöd för att alla människor får ett liv där de själva bestämmer över tillvaron. Det är också mycket roligt att se hur mina medarbetare växa i sina roller när man ger dem utrymme till det.

Vad är du bra på i ditt jobb?

Min styrka i mitt jobb måste vara att jag har många idéer, jag litar på mina medarbetare, jag älskar att prova nya saker och att jag är tjurskallig i min inställning in till döden. Det finns inga problem som inte går att lösa ihop och man ska ha roligt på jobbet, är mitt motto.

Vad tycker du definierar Omsorgsgruppen som företag?

Det som definierar Omsorgsgruppen har alltid varit att vi ska kännas som ett litet lokalt företag. Det ska vara lätt att komma i kontakt med alla. Vi på Omsorgsgruppen strävar inte efter att tjäna så mycket pengar som möjligt utan vår strävan har alltid varit att hålla så hög kvalitet som möjligt. Jag anser att det är den enda vägen till att Omsorgsgruppen ska vara det stabila företag som jag känner sådan enorm stolthet inför. Detta gör i sin tur att Omsorgsgruppen aldrig varit på väg att säljas, jag tror att hela vår anda och själ skulle gå förlorad om vi ägdes av ett riskkapitalbolag. Således finns det inte på min karta att jag skulle sälja Omsorgsgruppen, det vore som att sälja min själ.