Bocciastjärnan Maria Bjurström lämnar en rapport från årets SM där det blev dubbla brons!

”Då var 2017 års SM avklarat. Usch SM är inte min tävling för jag har misslyckats fyra år i rad, men inför detta SM tänkte jag inte så mycket utan tog det som träning. Jag tänkte också att om jag klarade paralympics så borde jag klara ett litet SM. Det är både lag och individuellt. I lördags var det individuellt SM och det började redan kl 9 så det blev en tidig morgon för jag var i hallen halv 8 för att värma upp och känna på banan. Den här tävlingen var jag lite wild and crazy haha! Jag hade beställt några nya bollar som kom i tisdags så i onsdags på träningen provade jag en av bollarna. Den här gången var det lyx för koreanerna hade redan testat bollen så att den rullar rakt. Och rakt gick den så den blev inbytt mot en liknande boll fast sämre. Jag kände mig lite galen haha! 
Jag skulle möta tre killar i gruppspelet. Min första matchen var mot min klubbkamrat och den matchen vann jag överlägset med stora siffror. Skön början på SM. Nästa match var betydligt tuffare för då mötte jag en från Göteborg . Jag förlorade en boll i första utkastet, men det hämtade jag hem så matchen slutade 7-2 till mig! Jag gillar tuffa matcher för då utvecklas jag och får använda hjärnan mer. I och med mina två vinster var jag klar för att gå vidare till semifinal för två från varje grupp gick vidare. Så i den sista gruppspelsmatchen kunde jag spela lugnt och avslappnat.
Jag vann den sista gruppspelsmatchen med och därmed vann jag gruppen vilket kändes grymt bra och fick möta en av mina landslagskompisar i semifinalen. Våra matcher brukar vara otroligt jämna och spännande och likaså denna gång. Om min sista boll hade rullat 2mm till så hade det blivit lika, men nu vann han med 3-2. Jag gjorde en grymt bra match så jag har inget att klaga på. Jag fick spela match om bronset mot killen som jag spelade den sista gruppspelsmatchen mot. Nu gav han mer motstånd så jag fick kämpa för varje boll. Inför sista utkastet stod det lika, men med lite tur lyckades jag vinna. Det känns så himla bra! ÄNTLIGEN. Fjärde gången gillt! Det känns som om jag vann guld.

Igår var det dags för lag-SM och då hade vi ett guld att försvara från förra året, men jag visste att det skulle bli tufft för då spelade vi som in en dröm. I år hade vi utökat laget med en kille till så jag, Martin och Ola var ett lag. Första matchen var mot Helsingborg och då vann vi, vilket kändes jättebra! Andra matchen skulle vi möta Malmö . Fråga inte vad vi höll på med för bra spelade vi INTE. Inget stämde så vi förlorade stort. Det tredje matchen och sista matchen på SM stod vi öga mot öga med Göteborg. Den matchen var mycket bättre och jämnare än den förra, men vi hade inte det lilla extra som krävdes för att vinna. Men vi tog brons i alla fall.

Som jag skrev är SM inte min tävling för mina hjärnceller knyter sig. Jag kan spela alla andra tävlingar såsom VM, EM och paralympicss utan problem. Jag förstår inte! Men efter i helgen har det ändras lite. Nu vet jag att jag kan ta medalj på SM och jag är jättenöjd med mitt spel, främst i lördags för då spelade jag så bra och avslappnat som jag ska göra.

Men nu ska jag ha en veckas semester från boccia, vilket ska bli skönt och välbehövligt efter flera månaders träning. Sen är det bara hårdkörning igen inför tävlingarna i sommar! Hoppas på bra väder denna vecka så att jag kan njuta lite.

//Maria Bjurström”

 

Skulle du också vara intresserad av att börja spela boccia med Maria och hennes lagkompisar? Kontakta gärna Mattias Täck på kontoret, 013-13 89 06 eller e-post mattias.tack@Omsorgsgruppen.se så kan han berätta mer!