Alla människors lika värde, rättigheter och livsvillkor är en självklarhet för oss på Omsorgsgruppen. Vi arbetar ständigt för att förbättra vår arbetsplats och arbetar med att reflektera över våra värderingar om att respektera och välkomna alla människor oavsett funktionsnedsättning, sexuell läggning, kön och etnicitet. Det är viktigt för oss som arbetar här att vi alla har hjärtat i det vi gör och en omtanke för alla människor.

För att uppmärksamma och förtydliga vår värdegrund väljer vi att uppmärksamma olika dagar under året för att visa vårt stöd och engagemang.

I maj i år hade vi för avsikt att delta i East Prides parad i Norrköping för att visa vårt stöd och engagemang för HBTQ+ rörelsen. Tyvärr så blev den inställd av förklarliga skäl i och med Covid-19 och vi hoppas kunna genomföra vårt deltagande i paraden 2021. Vi väljer därför istället att uppmärksamma Pride 2020 i samband med Stockholm Prides digitala festival den 31 juli – 2 augusti. Vi kommer att donera en gåva till Solidaritetsfonden och visa vårt stöd i sociala medier.

Vi på Omsorgsgruppen tror på att mångfald skapar bättre arbetsplatser och vår dörr är alltid öppen oavsett vem du älskar, hur du identifierar dig, var du kommer ifrån eller vilken funktionsnedsättning du har. Därför höjer vi rösten för inkludering och människors lika värde!