Skrämmande jakt av kunder på särskolor

Det har nyligen uppmärksammats i flera medier att det förekommer att assistansbolag begär ut klasslistor från särskolor för att jaga kunder till personlig assistans. Omsorgsgruppen tar kraftigt avstånd från den typen av marknadsföring.

Bland annat skriver Uppsala Nya Tidning om föräldern Tony Lindberg som flera gånger har blivit uppringd av assistansbolag som har erbjudit sina tjänster. Hur de har fått tag på hans nummer vill de sedan inte svara på, med undantag från ett företag som svarade att de får ut klasslistor från kommuner. Detta är vi säkert flera som drabbats av även i Östergötland. UNT skriver att det finns flera vägar att få tag på klasslistor via en kommun och RBU, Riksförbundet för rörelsehindrade barn och ungdomar menar att de upplever att fenomenet har blivit allt allvarligare.

Omsorgsgruppen tar kraftigt avstånd till denna typ av respektlös marknadsföring.

– Att bedriva en aggressiv marknadsföring som detta är helt galet! säger Peter Warma, verksamhetschef på Omsorgsgruppen. Är man förälder till ett barn med en funktionsnedsättning måste man känna sig trygg med att inte bli utlämnad på det sättet.

Skrivet av: Mattias Täck