Att bli kund hos oss, så går det till steg för steg

Den första kontakten

Om/när du har fått ett beslut som berättigar dig personlig assistans är du varmt välkommen att kontakta oss via ett mail, telefonsamtal eller besöka något av våra kontor i Linköping, Norrköping eller Kalmar för att få lite kort information om hur vi på Omsorgsgruppen arbetar med vår assistans.

Eller, du kanske har ett varaktigt funktionshinder men saknar ett assistansbeslut och behöver hjälp med att göra en ansökan – i så fall kan du träffa oss och vi kan vara behjälpliga med stöd och råd.

Vi träffas

Efter denna första kontakt bestämmer vi en tid och plats för ett personligt och förutsättningslöst möte där vi informerar om hur Omsorgsgruppen arbetar och hur vi tillsammans kan hjälpa dig att få en personlig assistans som passar dig och dina behov.

Vi berättar även om hur det går till att bli kund hos Omsorgsgruppen samt i förekommande fall hur det går till att ansöka om personlig assistans och vi kan bistå med juridiska råd.

Självklart är vårt samtal belagt med tystnadsplikt.

Fundera hemma i lugn och ro

Efter vårt personliga möte eller samtal har du förmodligen en del att fundera på. Av erfarenhet vet vi att man i detta läge i lugn och ro vill diskutera frågan med närstående.

Under tiden är du välkommen att kontakta oss när som helst när det uppstår fler frågor, låt det ta den tid du behöver.

Avtal skrivs

När du beslutat dig för att välja Omsorgsgruppen som assistansanordnare, eller att ge oss i uppdrag att för din räkning ansöka om personlig assistans, skriver vi ett avtal om utförande av personlig assistans som reglerar våra överenskommelser.

Vi skickar en kopia av avtalet till Försäkringskassan i samband med valet av oss som anordnare.
Du kanske har personlig assistans sedan tidigare men anser att du har beviljats för få assistanstimmar. Då hjälper vi dig med att utforma en ny ansökan.

Alla våra tjänster med ansökningar mm är naturligtvis kostnadsfria.

Frågor

Du är alltid välkommen att ställa frågor till oss!

Lotta Eld

Områdeschef personlig assistans och verksamhetschef personlig assistans

Tel:
Mobil: 070-865 58 03

Lisa Johansson

Verksamhetschef personlig assistans

Tel:
Mobil: 073-535 56 95

Är du intresserad av att bli kund hos oss?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig och berättar mer.

Kontakta oss gärna! Vi lyssnar på dina tankar och synpunkter.

Lämna synpunkter
Hitta kontaktuppgifter